29 May 2013

Alfalfa Shaklee memang Terbaik!!!


ASSALAMMUALAIKUM...

Alhamdulillah, harini berkesempatan utk post entry ni. Ramai yang tanya saya apa fungsi alfalfa?  "utk ibu menyusu sahaja ke? "  Sebenarnya alfalfa mempunyai 1001 khasiat. tak percaya? Jom baca testimoni salah seorang pengamalkan alfalfa. Ini pengalaman Fatin sendiri.







BEST kan Alfalfa ni?

Ini sebahagian dari kebaikan ALFALFA

♥ Milk Booster- Bagus utk ibu menyusu kerana meransang penghasilan susu ibu.
♥ Melegakan sakit sendi dan belakang. 
♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
 Memberi sensasi "rasa sejuk" kerana alfalfa shaklee mengandungi minyak peppermint.
 Memberi kelegaan semasa haid - utk wanita.
 Merawat arthitis.
 Bagus utk alergi dan ekzema.
 Merawat athma (semput)
 Mencuci usus bagi membuang toksin - utk kurus, kulit bersih tanpa jerawat
 Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dlm buah pinggang.
 Meneutralkan asid dlm badan.
 Merawat masalah keputihan pada wanita.
 Membesar dan menegangkan payudara - utk wanita
 Bertindak spt kacip fatimah kpd para isteri - utk wanita
 Memulihkan urat selepas bersalin.
♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
♥  Meningkatkan stimina  suami.
♥ Melegakan sembelit *jika kurang air, boleh sembelit.
♥ Membuang angin dalam badan



---------------------------------------------------------------------------------------------

ni pengalaman akak saya sendiri...





Alfalfa ni memanng best... Nak bace testimoni yang paling best, utk org yang da kawen???... 18sx... hehehe




Banyak lagi testimoni2 yang best2.. nanti saya akan update lagi..........................................
Nak cuba alfalfa ni? Murah je harganya. Sebiji x sampai 20sen. Murah kan? sape cakap Shaklee mahal? Dengan khasiatnya yang banyak, memang berbaloi beli. Tak rugi mencuba, pasti puas hati.


*** Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE.







 Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
 Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



Serasi Bersama Shaklee Membawa Bahagia


28 May 2013

Keputusan HB cantik selepas amalkan Vita-lea

Ada ibu preggy diluar sana Hb rendah ? tak tahu macam mana nak naik kan Hb masa preggy? Jom dapatkan Vita- lea shaklee dalam set kehamilan. Set kehamilan shaklee memang sangat lengkap. Tak perlu risau lagi jika tidak mengambil vitamin2 dari kk atau klinik swasta.

Bila masuk trimester ke 2, just tambah Omega guard sahaja. Sampai la trimester ke 3 pun amik ke lima - lima vitamin ni. Jimat sangat.  

Khasiat Omega guard utk ibu hamil

- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
- Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik


Nak share testimoni ibu preggy yang gembira selepas consume vitalea




Lega kan bila keputusan Hb da ok. Kalau tak,  bising nurse kan.. hehehe.. ni pun utk kebaikan ibu dan baby juga. Jom berikan  yang terbaik utk anak yang bakal lahir nanti..


Dapatkan vitamin shaklee dgn harga istimewa dan konsultasi percuma dari saya.


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



24 May 2013

Batuk dan lendir Hilang selepas seminggu consume MEALSHAKE

Hai... hari ni wesak day.. Semua keje gov cuti. Tapi saya bekerja. Nak buat macam mana kan. hehehe... 
Hari ni nak share testimoni anak Kak Syikin. Da lama nak buat entry ni. Asyik la tertangguh. Tapi hari ni nekad nak share cerita tentang sepupu suami saya. Kak syikin ade 3 org anak.. Ketiga - tiga anak kak Syikin ade asma atau lebih dikenali dengan nama semput. Kesian, kecik2 lagi da ade semput. 
Ammar, Iman & Quratul ain
Kak Syikin ada post gambar Quratul Ain kat fb. Gambar Quratul Ain sedang sedut gas. Masa tu kesian sangat tengok muka dia. Tak dapat bayangkan anak se kecil itu tiba2 kena asma.

Esok nya Kak Syikin post lagi pic Quratul Ain kena sedut gas lagi. sampai 2 kali kena sedut. Lendir banyak sangat dengan batuk + selsema lagi. Kesian sangat. Quratul da la sama baya Aqif. Dapat bayangkan perasaan Kak Syikin masa tu. 






Tiba2 terdetik di hati nak pm Kak Syikin. Niat saya bukan la nak jual produk semata - mata. Tapi ingin membantu. Alhamdulilah... Kak Syikin pun setuju nak try Mealshake. Saya berharap sangat Quratul cepat sembuh... Selepas seminggu Kak Syikin pm saya.



Seminggu je Quratul da dapat kesan yang baik. Lendir da tak de dan batuk pun da hilang. Ya Allah syukur sangat masa tu bila dapat respon yang positif dari Kak Syikin. 



Kak syikin pun kongsi khasiat Mealshake tu dengan angah, sebab anak angah pun ada semput. Dari baby da ade semput. Kesian kan kalau tengok baby lagi da ada semput. kalau kita tengok orang dewasa pun da rasa x selesa ini kan pula anak se kecil itu. Sama2 kita doakan supaya ketiga - tiga anak kak syikin dgn anak angah bebas dari masalah semput. 




Mealshake bukan sahaja untuk tambah selera makan anak, malah bagus untuk anak yang selalu di serang demam, selsema dan batuk. Mealshake berfungsi sebagai multivitamin. Untuk kuatkan antibody anak, memang sangat sesuai bagi mealshake ni. 

Jom bagi anak anda makanan tambahan dari Shaklee. Dapatkan konsultasi percuma dan harga yang sangat best dari saya. Guna kan id saya 867938 jika berada dekat dgn branch2 shaklee.


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



22 May 2013

Pesakit Kencing Manis ~ Makan Manis - Manis Pun Bacaan Gula Cuma 6.2 shj!!!



Bulan ni Offer Vivix shaklee... Jangan ketinggalan utk dapatkan harga yang runtuh sangat2.. Harga retail rm475.. Mahal? Memang agak mahal, tapi berbaloi utk perlaburan kesihatan kita.. Alhamdulilah, hari ini saya dapat hadiah kan bapa mertua saya sebotol Vivix...  Nanti saya akan update ape respon FiL saya. FiL saya memang susah skit nak try "ubat" yang pelik2 ni.. Akhir nya saya berjaya pujuk dia ambil vivix ni.. hehehe




Nak share testimoni pengidap kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma.







ALLHAMDULILLAH... THANKZ SHAKLEE... itu la ayat paling best dengar bila customer dapat kesan yang positif.. 

Bila da amik vivix, tak perlu lagi vitamin yang lain. Sebab ramai cakap vivix ni mahal kan, jadi x perlu amik vitamin lain. Vivix sememangnya da lengkap khasiatnya.. Tapi jika ingin makan vitamin lain, tak jadi masalah..

Saya pengedar sah SHAKLEE di muar, jasin dan seluruh malaysia dan Brunei. Nak beli dengan harga ahli? jom contact saya sekarang. Jika berdekatan dengan Branch Shaklee, guna id saya 867938 utk dapatkan harga ahli dengan setiap pembelian full pack. 


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA





16 May 2013

Cyst kecut dengan GLA complex




ALHAMDULILAH... banyak cerita menarik hari ini.. kawan saya di sah kan hamil selepas consume GLA complex... Nanti saya share berita kegembiraan tu dengan anda semua... Kawan saya ni pun mempunyai cyst... 2 tahun berkahwin, skrg di sahkan hamil...

Ni pun cerita tentang cyst juga... Testimoni ni saya ambil dari group shaklee Gbs di facebook.. Jom bace testimoni kawan Puan Maa Nuar Kimiamany..





Tahniah, kini kawan Puan Maa kini hamil 5 minggu. Berkat usaha, doa dan tawakal. Ini semua kuasa Allah. Kita hanya berusaha.

Besar juga ya cyst kawan Puan maa. 9.7 cm.. banyangkan cyst sebesar tu ada dalam rahim kita. Kita x boleh ambil ringgan tentang cyst ini. Bahaya kah cyst ini? Nanti saya kan share tentang cyst ini. Cyst ni ade pelbagai jenis. Ada yang bahaya, ada yang tidak. Nanti kan entry APA ITU OVARIAN CYST?


Dapat kan Gla complex atau set kesuburan shaklee dengan harga yg sangat jimat!!! Hanya dari http://bahagiamilikku.blogspot.com/

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



Vivix Shaklee





Apa itu vivix?

Vivix  adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain.

Apakah bahan-bahan yang terdapat dalam Vivix?

1)Polygonum Cuspidatum
Sumber yang unggul bagi Resveratrol

•Akarnya (“He Sho Wu”) kaya dengan kandungan resveratrol
•Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun
•100% semulajadi
•Min. 98% tulen
•100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh

2)Anggur Muscadine
Lebih Kromosom : 20 berbanding19 kromosom- Membantu melanjutan usiaØ
Kuasa Antioksidan- 40 X lebih tinggiØ
Polifenol yang penting dalam Anggur Muscadine : Elagik Asid, OPCs (oligomerik proanthocyanidins)Ø & Kuercetin
anti-kanser, antioksidan, anti-inflamasiØ









Kebaikan Polifenol Anggur Muscadine

Anti-kanser
Mengurangkan kedutan
Mengurangkan risiko penyakit jantungüMengurangkan komplikasi diabetesü
Mengurangkan risiko bronkitisü & penyakit lelah

3)Elderberi Eropah

4)Lobak Ungu

Mengandungi polifenol Anthocianin yang amat berkuasa untuk:
Antioksidan
Anti-inflamasi
Agen Anti-bakteria
Mengurangkan kolesterol Kebaikan kesihatan
Meningkatkan fungsi imun
Meningkatkan penglihatan visual
Antibiotik semulajadi
Melindungi daripada penyakit jantung

Kenapa ramai orang kata Vivix ni best?

Ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Apakah itu Resveratrol?

• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

Siapa yang perlukan Vivix?

Sesiapa yang ingin kan kesihatan yang lebih baik yang mahu mendapatkan khasiat polifenol semulajadi  yang tinggi.

Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilan dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Bagi pengguna islam, tidak perlu risau kerana Vivix juga telah mendapat sijil halal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ).



KHASIAT VIVIX

1) Memperbaiki DNA - Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satu radikal bebas ) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

2) Memperbaiki tenaga sel - Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3) Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi - Semaikn tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan. 










 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 Pin BB : 2949585B
 COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA

Selera anak bertambah-tambah dgn mealshake

Anak2 skrg pandai memilih makanan kan. Lebih2 lagi Aqif tu, makan tu x nak, makan ni x nak. Asyik la makan nasi goreng kegemaran dia. Tak apa la, janji dia nak makan.Memang tengah aktif ni dia kurang skit makan. Saya pernah bagi Aqif skit Mealshake. Masuk sedikit je dalam susu dia. Respon dia? Memang dia makan banyak. Tak tahu la kebetulan atau tidak. Tapi memang nampak perbezaannya. Saya x selalu bagi sebab Aqif kecik lagi, jadi bagi jika time dia x nak makan je. Lagi pun Mealshake ni bagus sbb dia multivitamin.

Nak share testimoni rakan seperjuangan saya akak Raihan. Jom bace sat.. :)

Kak Raihan bagi anak nya Nutriferon utk baik kan demam. Dan bagi mealshake utk kembalikan selera anaknya. Alhamdulilah semuanya kembali seperti biase. Sihat ceria seperti biasa dengan Izin Allah.

Kita mesti risau kan kalau anak x nak makan, memilih makanan. Lebih2 lagi kalau anak tu suka makan makanan yg x berkhasiat. Ibu mana yg x risau kan. Takut perkembangan anak x sama dengan perkembangan anak orang lain. Jom try mealshake ni utk tambah selera makan anak. Orang dewasa pun boleh minum mealshake ni jika ingin tambah berat badan.

Jom dapatkan harga istimewa dari saya...

Saya pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia dan Brunei. Dapatkan konsultasi PERCUMA & TERBAIK dengan setiap pembelian dari blog bahagiamilikku.



Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


Serasi Bersama Shaklee Membawa Bahagia

14 May 2013

Collagen Powder Shaklee mmg THE BEST !!


Cantik x assalamualaikum kat atas tu... hehehe.. Baru nak blajar2... Ok hari ni nak share testimoni Collagen Powder Shaklee.. Jarang saya cerita tentang collagen shaklee ni kan... Nanti saya share banyak2 tentang collagen yang superbbb ni.. Seawal 5 hari dah boleh nampak kesannya... Ok jom bace testimoni ni dulu...


 * zoom utk lebih jelas

Kesan yang Sue dapat..

~ Rambut yang dulu banyak gugur hampir segengam, kini tidak gugur lagi malah rambut makin lebat dan hitam...
~  Power mata rabun jauh da berkurangan. Dulu drive malam mesti pakai cermin mata, SEKARANG tidak lagi ;)
~  menghilang kan parut jerawat, mencerahkan kulit dan psssst... utk hubungan intim juga.. ( bagi yang da kahwin je ye ) hehehe


Best x collagen shaklee ni? Banyak kan khasiatnya. Tak rugi cuba, pasti puas hati...

Nak beli dengan harga ahli? Jom beli dengan saya. Saya sediakan konsultasi percuma utk anda...




Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

♥ Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
♥  Email: azah150386@yahoo.com
♥ FB : Azah Ezat
♥ Fanpage: http://facebook.com/VitaminterbaikAnda
♥ Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


Serasi Bersama Shaklee Membawa Bahagia

11 May 2013

Set Pantang Shaklee Serius TERBAIK!!!

Salam Sabtu...

Minggu ni memang sibuk sgt dgn kerja2 kt opis. Awal bulan memang susah skit nak update blog. Bila la nk Jadi WAHM...

Hari ni nak share testimoni customer sy yg baru saja bersalin masa PRU 13... Baby PRU 13 ni...


Tembam kan? Lahir normal seberat 3.6kg...

Ni testimoni yang kak emy share kt wall fb sy... Jom baca dulu..


Kak emy memang suke sgt dgn set pantang shaklee ni kan? Lepas bersalin je kak emy trus amik vitamin shaklee. memang vitamin shaklee boleh ambil selepas bersalin. Sepatutnya hari ke 4 berpantang, mesti rasa sengal2 badan, rasa letih, sakit bersalin pun kadang masih terasa lagi, tapi bagi kak emy X rasa macam dalam pantang. Wow!!! Hebat sangat penangan shaklee ni. Jalan pun laju je, sampaikan bersila pun x perasan. hehehe.. Susu? Susu kak emy sampai abis basah baju.. Mama kak emy pun perasan bersalin kali ni cergas je..


Betul kan? semua nya ade bukti, bkn sekadar cakap je..

kata kak emy lagi,


ni respon dari kak emy bile kwn2 nya tanye..


Memang best sangat set pantang / set bersalin shaklee ni... x sabar nak preggy lagi dan berpantang dengan vitamin2 shaklee.. ^_^

Kalo bersalin secara czer bagus ambil set pantang shaklee ni, luka cepat baik, badan segar je sepanjang berpantang.. Nanti saya share pengalaman upline saya yang bersalin secara czer.
Nanti kan ye..


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

♥ Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
♥  Email: azah150386@yahoo.com
♥ FB : Azah Ezat
♥ Fanpage: http://facebook.com/VitaminterbaikAnda
♥ Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA

3 May 2013

Lenguh - lenguh Kaki? Kini Tiada Lagi


Saya suka sangat dengan ostematrix ni. Setiap malam saya mesti ambil 4biji sebelum tidur. Tak perlu nak minum susu lagi. Esok bangun pagi, rasa segar je. Sembelit pun da tak de lagi. Breast pun penuh je susu. Best kan ostematrix ni.

Ada lagi yang tak tahu apa itu ostematrix? Ostematrix berfungsi sebagai kalsium. Kalsium terdapat dalam susu. Jadi bagi sesiapa yang x suka minum susu, kurang kalsium, kaki selalu kejang, sakit gigi dan apa sahaja berkaitan dgn kalsium, bagus amalkan ostematrix ni. 

Saya ingin kongsikan testimoni suami puan yati yang selalu lenguh2 kaki kerana drive jauh setiap hari.








Suami puan yati kini tidak lagi rasa lenguh2 kaki. Puan yati dulu pun selalu cramp kaki masa preggy. Semuanya dapat diatasi dengan ostematrix. 


Jom try ostematrix, pasti puas hati..


Saya pengedar sah  Shaklee. Saya buat penghantaran ke seluruh malaysia, brunei dan indonesia. Dapatkan harga istimewa dari saya.




Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


Serasi Bersama Shaklee Membawa Bahagia







1 May 2013

Hamil setelah 2 bulan amalkan Shaklee


1 mei 2013 - Selamat Hari Buruh utk semua yg bekerja... 

Hari ni entry tentang hamil dgn vitamin shaklee. Bila kita nak baby, kita mesti nak usaha kan? Berserah je pada Allah kalau x ada usaha tak boleh juga. Allah suka orang yang berusaha jika ingin kn sesuatu.... 


jom bace testimoni dari customer Eizan...






Beliau mengamalkan  GLA dan ESP selama hampir 2 bulan... Setelah sekian lama menunggu utk menimang cahaya mata, kini disahkn hamil... wow!! cepat juga. Cepat atau lambat rezeki utk dpt kan baby itu urusan Allah, tapi kita sebagai hamba nya perlu berusaha utk dptkannya.

Bagi sesiapa yang masih tercari2 set kesuburan, jom try set kesuburan shaklee.. Belum cuba belum tahu .. jangan putus asa mencube..

Jom dapatkan set kesuburan dengan harga jimat..
Hanya dari saya..




Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

♥ Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
♥  Email: azah150386@yahoo.com
♥ FB : Azah Ezat
♥ Fanpage: http://facebook.com/VitaminterbaikAnda
♥ Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


Serasi bersama shaklee membawa bahagia
.