11 Dec 2013

7 Sunnah Hebat

Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita selalunya semakin jauh dengan Allah SWT. Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkat. Hendaknya kita sekurang-kurangnya selalu menjaga Tujuh Sunnah Nabi setiap hari. Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama:
Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.


Kedua:
Membaca Al-Qur’an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

Ketiga:
Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat:
Jaga sholat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

Kelima:
Jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.


Keenam:
Jaga wudhu terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu senantiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah”.

Ketujuh:
Amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.


Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh kerana itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat ditangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang berpangkal pada materialisme dan hedonisme.

Sebarkanlah ilmu ini, dan anda tidak akan rugi sedikitpun, sebarkan, semoga ianya memberi manfaat pada semua.



TenQ ummi ku


Jom sihat dengan Shaklee....


OFFER DECEMBER 2013 ~ OMEGA GUARD - MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

OFFER! OFFER! OFFER!





BELI 1 DENGAN HARGA RMxxx
BELI 2 LEBIH JIMAT DENGAN HARGA RMxxx

NAK LAGI JIMAT DAN DAPAT BONUS???

BELI 6 PERCUMA 1 DAN ANDA LAYAK MENDAPAT

1. FREE MEMBERSHIP (SEUMUR HIDUP TIDAK PERLU RENEW)
2. CASH BONUS ( PADA 15HB JAN 2014)
3. SERTAI KAMI UTK JADI JUTAWAN SHAKLEE


Baca di sini utk kelebihan menjadi ahli.

Jika berminat, segera hubungi saya

 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


19 Oct 2013

COD SHAKLEE MUAR

SALAM untuk orang MUAR...

Nak COD shaklee di MUAR? Boleh hubungi saya terus 
0176777153 / 0197557153...
Saya membuat penghantaran secara percuma utk semua warga muar. Sekiranya berminat, boleh buat temujanji dengan saya lebih awal. 

Bagi yang berminat untuk cari side income, boleh hubungi saya. Makan sendiri pun boleh dapat bonus jika anda ialah ahli shaklee. Daftar sekarang hanya rm75 untuk seumur hidup...

Dapatkan konsultasi percuma dari saya. Harga hebat menanti anda. kekal kan gaya hidup sihat secara semulajadi dengan vitamin shaklee...





 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 Pin BB : 2949585B
♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA

Vitamin C 500mg shaklee kembali!



Ramai yang menantikan produk paling hot di shaklee. Hampir setahun Vit C tiada dipasaran. Pasti ramai yang teruja. Bagi yang da biasa mengamalkan vit c shaklee ini, pasti da tahu kebaikannya. Bagi yang belum rasa dan belum tahu lagi kebaikannya, nanti saya akan kongsi kan bersama anda.


1 tablet = 7 biji buah oren



Mampu ke kita makan 7 biji oren setiap hari?

Jom dapatkan sekarang vitamin c shaklee yang terhangat dipasaran sekarang. Hanya telan sebiji pun da cukup. Nak cantik boleh ambil 2biji. Cantik berseri semulajadi dengan shaklee...



 Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 Pin BB : 2949585B

♥ COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

12 Oct 2013

Aqif ~ Ambil darah di Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar

11 Oktober 2013
10.00 am - Pergi hospital berdua dengan Aqif untuk ambil darah. Papa kerja, so kami berdua sahaja. Lagi pun hujung bulan nanti nak kena ambil cuti lama untuk Aqif sunat. Mama awal2 da mintak cuti seminggu.. Cuti banyak lagi, so habis kan cuti sebelum WAHM :)
Cian Aqif, melaung2.. sebut mama mama... 2x kene cucuk, mula2 sebab darah tak keluar, lepas tu cucuk balik tmpt yg same sbb dekat situ banyak darah... hish... macam mana la nurse ni.. cian hero mama..
Lepas amik darah, terus bagi upah air dutch lady coklat.. selamat la Aqif nangis sekejap je. Kalau tak susah nak pujuk. Lepas settle, terus balik rumah.. Next apointment 17 oktober ni.. Jumpa pakar bius..
Saya pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia dan Brunei. Dapatkan konsultasi PERCUMA & TERBAIK dengan setiap pembelian dari saya.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat

Shaklee CoQ Health Plus ~ esklusif untuk lelaki

Shaklee CoQ Health Plus esklusif untuk lelaki bertahan lebih lama !

credit to kak n


" Puan, saya nak cari vitamin untuk saya" suara seorang lelaki yang dalam ukuran umur 30 an dalam sebuah perbualan di telefon.
" Encik nak cari vitamin atas intention apa ya? Boleh saya tahu dengan lebih spesifik ? "
" Saya nak beli vitamin untuk saya lebih lama bersama isteri " balas customer tadi.

Syukurlah bisnes partner saya adalah suami saya, maka saya meminta pelanggan ini meneruskan perbualan dengan suami saya.


Kalau dulu, kami memang rekomenkan Vitamin E Shaklee kerana dilengkapi dengan Selenium dan ia terbukti bagus untuk hormon kesuburan disertai dengan Galian Zinc Complex Shaklee.


Tetapi kini kami telah mempunyai testimoni hebat!! Melalui produk terbaru iaitu CoQ Health Plus !!!







Tidak dinafikan, sebaik sahaja produk ini diperkenalkan di Malaysia, seorang rakan suami saya memaklumkan beliau amal makan produk CoQ10 untuk bantu dapatkan zuriat.

Selepas amalkan vitamin CoQ10 isterinya disahkan mengandung.
Mungkin ia secara kebetulan, namun sebagai manusia biasa, ia tetap usaha untuk ke arah mendapatkan zuriat.


Anda berminat nak dapatkan produk ini; jangan segan untuk hubungi kami...

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA

Shaklee online

Shaklee online???

Kini lebih mudah. Jika dulu nak order kena call, fax atau email, tapi sekarang lebih mudah dengan ada nya sistem online. Semua pengedar atau ahli shaklee boleh order dengan mudah di website khas shaklee. Lebih menjimatkan masa.


Lebih Best Dengan Shaklee... 
10 Faedah dgn sistem online




Saya pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia dan Brunei. Dapatkan konsultasi PERCUMA & TERBAIK dengan setiap pembelian dari blog bahagiamilikku.

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


Serasi Bersama Shaklee Membawa Bahagia


8 Oct 2013

Aqif Kena Tahan Wad


25 Sept 2013

Tujuan nak ke hospital cek Aqif selsema teruk dan batuk2. Sejak isnin dia da selsema batuk. Malam semalam badan dia dedar.. so pagi da plan nak EL. Tapi pergi ofis jap settle kan keje. Tiba2 along call bagitau Aqif nangis2. Dia tunjuk bebird dia. sakit. nak kencing sakit. Sampai gigil2 kaki dia. Hati da tak tentu arah ni, nak balik tengok Aqif. Pagi tadi sebelum dia bangun tidur pun dia ada nangis2, tepuk2 bebird dia. bukak pampers dia tengok macam bengkak sikit. Tapi masa tu tak fikir ape2. Mungkin kena gigit semut.

Sampai je rumah along terus bawak dia ke hospital. Pergi bahagian pesakit luar kat poliklinik. Da pukul 10 memang dapat nombor jauh sangat. 4122 sekarang baru 4053..



Kalau rasa lama sangat memang kena keluar pergi klinik. Takot Aqif yang tak tahan lama2. Sekarang memang dia ok je... Main2 je macam tak de ape2... Tiba2 Aqif nangis lagi. Tepuk2 pampers sebut " yak yak".. meraung2.. Time nak kencing mesti nangis2. Tak boleh jadi ni, terus keluar jalan kaki ke hospital. Nak bawak kete memang susah nanti. Nak cari parking je da makan masa. Lagi pun tak la jauh sangat. Saya terus ke bahagian emergency. Menangis2 bila doktor nak tengok bebird dia. Doktor bincang sama doktor.. 





Bila Aqif da ok, memang dia akan senyap macam tak de ape2. Relax je main2 nset. Saya memang da nangis mase dia nangis2. Kesian tengok dia. Nak kencing sakit. Ni mase tunggu keputusan doktor. 


Doktor bagitau kene admit. Memang risau sangat. Kenapa la dengan Aqif ni. Papa dia tengah kerja. Bagitau papa dia, lagi la papa dia risau. terus settle kn keje yg penting2 n balik muar tengok anak kesayang kami.





Aqif da ok, tak nangis2 lagi. Tenang sikit hati. Walaupun tengah risau lagi sebab doktor belum cakap ape2. Pukul 2 lebih doktor datang cek. Tgk bebird dia lagi. Bila da ramai2 kerumun dia memang dia takut. Tak bagi nak tengok bebird dia. Pakar bagitau lubang kencing dia sempit, jadi dia susah nak kencing. Doktor suruh SUNAT. Sunat??? Kecik2 da nak kena sunat. ( ckp dlm hati la kan). Jika tak sunat kan mungkin akan berlaku lagi. Nak tak nak kena la ikut cadangan doktor. Kesian plak kalau berlaku lagi.

So malam tu memang kena la tidur kat hotel 5 bintang. Papa balik jasin. Boring la Aqif sebab tak dapat main mainan dia. Asyik nak turun katil berjalan2. Tak reti duduk diam. Da tak ada mainan lain, dia main kasut mama dia. Jalan2 kat dalam bilik tu. Susah sangat nak tidur. dalam pukul 11 lebih baru tidur.



26 Sept 2013

Doktor cek macam biasa. Aqif pun da tak nangis lagi kalau dia nak shi shi... So buat apa nak tunggu lama2 kat hospital kan. Baik balik rumah. Badan pun da sakit2 tidur kat hotel 5 star ni. Doktor bagi date untuk Aqif sunat. Dan beberapa apointment sebelum di sunatkan. 11 okt amik darah kat hospital. 17 Okt jumpa pakar. 23 Okt admit dan 24 POTONG!!! ;)

Sian anak mama, kecik2 lagi da kena sunat. Ramai cakap bagus, senang jaga. Harap2 macam tu la. Saya mintak cuti seminggu untuk jaga Aqif. Lagi pun cuti banyak lagi. So perlu diabiskan sebelum resign.. :)


Petang baru la settle semuanya. Sebelum keluar, sempat Aqif main kat playground di hotel 5 star.. hehehe
Happy je dia... Tak lama lagi anak mama da besar :)



Saya pengedar SAH Shaklee Muar.. Jom COD dengan saya.. free delivery.. Khas utk customer saya di muar..

hubungi saya

Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA


3 Oct 2013

Collagen Powder ~ Promosi Istimewa Oktober 2013


OFFER! OFFER! OFFER!

OKTOBER 2013



Apa keistimewaan Collagen Powder Shaklee?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, iaitu kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah

Selanjutnya boleh baca di sini


Testimoni pengguna




Pembelian 6 kotak PERCUMA 1 boleh didapati di cawangan Shaklee dengan menggunakan ID saya 867938. Untuk pembelian sekotak Collagen, boleh dapatkannya daripada saya pada harga istimewa!

Nak lebih lagi istimewa???

♥ Terus beli 6 kotak, dapat PERCUMA 1 kotak!
♥ Terus layak jadi 
ahli Shaklee PERCUMA!!
♥ Terus dapat CASH BONUS pada 14hb November  2013!!! 
♥ Terus dapat 
BERKONGSI KEBAIKAN SHAKLEE dengan orang sekeliling anda!!!!



HARGA PASARAN : RM298 / SEKOTAK
HARGA ISTIMEWA HANYA DARI SAYA!!!
HUBUNGI SAYA SEGERA...


Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA



21 Sep 2013

Pengedar Shaklee Masjid Tanah

Mencari pengedar shaklee berdekatan anda?



 Nama : Fatihah Kamsah
FB : Fatihah Kamsah
Call/sms/whasapp : 0147154865





Pantun berkerat-kerat ala minah kumari...

Dapat gaji beli lamborgini,
Rugi gila tak join shaklee..
Vitamin shaklee tak rugi beli,
Jom ramai-ramai sihatkan diri..

P/s: Mohon tidak meluat dengan pantun di atas :)


Jom pakat ramai-ramai jadi warga shaklee! Sihatkan diri dan jana income, inshaa Allah boleh senyum lebaw walau belum gaji..sebab ada bonus bulanan shaklee :) I'm ur shaklee's independent distributor, Siti Fatihah Kamsah..jemput singgah dan like fb page, www.facebook.com/beautyfluffy. Untuk keterangan lanjut, boleh singgah juga di blog semanisugar.blogspot.com..
Walk-in di mana-mana branch shaklee pon boleh dapat harga special uolllss by using my ID: 920789.. COME AND JOIN US NOW!

Facebook: fatihah kamsah
Facebook page : www.facebook.com/beautyfluffy
Email: fatihahkamsah@gmail.com
Call/message/whatsapp/wechat: 0147154865
BBpin: 2728e39f
COD areas: Alor Gajah/Masjid Tanah/Kuala Sg.Baru/Sg.Udang
ID shaklee: 920789







NUTRIWHITE ~ Set Penjagaan Muka

NUTRIWHITE : Produk kecantikan semulajadi

Produk skincare ini dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit dari Jepun dan Amerika Syarikat, NUTRIWHITE. Pemilihan campuran nutrien dari 16 negara yang berlainan. Kombinasi nutrien yang unik dipanggil White-N 16. Formula ini diperkaya dengan vitamin C. Skincare memberi penekanan dalam kecerahan kulit, membantu melicinkan permukaan kulit agar lebih segar dan 'glowing'.

Setiap produk Nutriwhite membantu dalam mencerahkan kulit kusam dan meratakan tona kulit yang tidak sekata dengan lima cara berbeza. Apabila kesemua kombinasi produk ini digunakan, 5-cara tindakan tersebut akan memutihkan kulit dengan lebih cepat dan berkesan.





5 CARA NUTRIWHITE BERTINDAK KEARAH KECANTIKAN KULIT


Mencegah - Kesan - kesan memudaratkan daripada matahari dan alam persekitaran dgn melindungi kulit
anda secara aktif daripada sinar uv dan cahaya matahari yg boleh menggelapkan serta merosakkan kulit.

Mengurangkan - Penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap. Hasilnya, kulit lebih cerah dan berseri, mengurangkan warna kulit yg tidak sekata, dan dengan penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna.

Menyekat - Menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

Memperbaharui - Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan, agar kulit cantik berseri.

Mencerahkan - Mencerahkan warna melanin yg sedia ada tompok hitam, serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.

Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:
  • Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow - melembapkan dengan tanin
  • Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan


Set penjagaan wajah NutriWhite Shaklee mengandungi:

1.  Protection Whitening Lotion SPF 15
2.  Overnight Renewal Whitening Cream
3.  Gentle Deep Foam Cleansing Ultimate
4.  Soothing Radiance Whitening Softener
5.  Gentle Action Makeup Remover
6.  Daily Defense Whitening Essence
7.  Spot Whitening Treatment


ULTIMATE PROTECTION WHITENING LOTION SPF 15

- Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari 
- Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
- pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari 
- membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran











OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri







GENTLE DEEP FOAMING CLEASER 

- Membersihkan dan menyegarkan kulit
- Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
- Lembut dan menyegarkan











SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER

- Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
- Kudzu menegangkan dan mencerahkan
- Marshmallow melembapkan
- Ianya sangat berkesan












GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER

- Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
- Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri












DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

- Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
- Lembut dan mudah diserap oleh kulit


SPOT WHITENING TREATMENT

- Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus








Berminat untuk dapatkan Nutriwhite Shaklee? 
Pm saya segera. Semestinya harga sangat istimewa untuk anda...


Call/Sms/WhatsApp : 017-6777153 / 019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
FB : Azah Ezat
Pin BB : 2949585B
COD : MUAR, TANGKAK, JASIN, MELAKA