15 Mar 2014

ESP Shaklee : Set Bajet



Set Bajet ESP



1. ESP + Vita-E Complex: kulit cantik dan cerah/natural beauty. 

2. ESP + OmegaGuard: kurangkan risiko keguguran / bayi pra-matang, Perkembangan otak baby

3. ESP + Vita-Lea Iron Formula: kesihatan optimum.

4. ESP + Lecithin: mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.

5. ESP + Alfalfa Complex: payudara anjal/milk booster.

6. ESP + GLA Complex: ikhtiar untuk hamil.

7. ESP + OsteMatrix: sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.

8. ESP + Zinc Complex: sembuhkan luka bersalin / pembedahan.

9. ESP + Performance Drink: kekal bertenaga sepanjang hari dan ketika berpuasa.









 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU







Pengedar Shaklee Ampang

Mencari Pengedar Shaklee Berhampiran Anda?



Nama : Rosfariza Rahim
FB : Rosfariza Rahim
Website : http://www.hijrahkuterkini.blogspot.com/
Call/sms : 0126748924
Whatsapp/wechat : 0192905124


Saya merupakan pengedar shaklee sah anda. Cod secara percuma di kawasan Ampang, kuala lumpur, hulu langat & cheras.. Penghantaraan secara pos di semenanjung dan sabah sarawak. Consultan secara percuma dan terbaik akan diberikan.

Dapatkan produk shaklee sekarang. Boleh hubungi saya dahulu utk membuat temujanji...


Cantik, sihat & bahagia bersama SHAKLEE.

14 Mar 2014

Peppermint Ginger Shaklee




Peppermint ginger plus shaklee - kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosuder standart dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 

Ok itu secara ringkasnya utk halia dan pudina. Baca seterusnya di bawah ye...






1. PUDINA (peppermint)
- Melegakan otot perut
- Mempunyai kesan penenang
- Membantu dalam penghadaman
- Membantu mereka yg mabuk laut / darat
- Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
- Melegakan side effects rawatan kemoterapi (seperti muntah dan hilang selera makan)
- Merangsang pengeluaran peluh, therefore boleh mengelakkan seseorang yg terkena selsema daripada terkena demam pula

- The fresh and cool effect of Mint membantu memelihara minda yg jelas dan fokus






2. HALIA
- Halia merangsang rembesan enzim Salvia yg diperlukan utk mencernakan makanan
- Melegakan ketidakselesaan perut dan usus
- Melegakan period pain
- Melegakan loya dan mual angin ketika mengandung dan selepas melahirkan anak (dalam pantang)
- Menghalang muntah selepas pembedahan
- Merawat mabuk laut





3. POKOK ADAS (FENNEL)
- Menghilangkan kembung perut
- Melegakan sakit perut
- Melegakan gejala flu
- Membantu mengatasi masalah alergi pada saluran usus






4. CEKUR MANIS (ANISE)
- Melegakan masalah pencernaan
- Melegakan gejala period pain
- Melegakan batuk dan kahak
- Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan
- Menahan kulat yg menyebabkan penyakit kulit
- Melegakan haba di musim panas dan lembap
- Memperbaiki peredaran tenaga di dalam badan
- Lembut pada perut

Secara ringkasnya, Peppermint Ginger ni sesuai utk mereka yg mempunyai masalah:
1. Loya
2. Angin
3. Period pain
4. Flu
5. Penghadaman
6. Side effect kemo
terapi
7. gastrik
8. mabuk laut
9. sedawa







 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU





Keajaiban SEDEKAH!

Hari ni saya nak kongsikan cerita dari group lain. Saya dapat msg ni dari kawan sy di group wasap Jutawan Anis Cake coklat moist Melaka. Saya  share cerita ini dlm group watsap biz Shaklee saya pula. Memang sgt bermanfaat.. lebih2 lagi buat saya yg nak jadi JUTAWAN SHAKLEE... aamiinn Korang yg baca pun boleh apply sama. 

"Assalamualaikum,

3 minggu lepas, saya menghadiri satu seminar selama 5 hari.

Seminar ini kebanyakannya dihadiri oleh mereka yang diberi kelapangan kewangan oleh Allah. Ini kerana kos seminar itu hampir RM8,000 untuk 5 hari.

Tak ramai yang mampu hadir disebabkan kos yang sangat tinggi.

Bertemu Dengan Ramai Jutawan

Sepanjang 5 hari di sana, saya bertemu dengan ramai jutawan.

Mereka 'tersangat' kaya.

Ada yang income mencecah RM500k-RM600k sebulan, baru berusia 40-an.

Ada yang baru berusia 25 tahun, tapi pendapatan bulanan sudah mencecah RM50k sebulan.

Ada yang berusia 35 tahun. Sales tahunan mencecah RM120 juta.

Tak boleh nak cerita semua. Sebab terlalu ramai yang hebat.

Subhanallah. Saya sendiri terkejut dengan kejayaan mereka.

Jangan tunggu kaya baru nak sedekah. Sebab itulah nanti kita tak kaya kaya. Untuk menerima, kita perlu memberi dahulu.

Nasihat Dari Para Jutawan

Semasa salah satu sessi, saya sarapan pagi bersama mereka.

Saya tanya mereka, apa rahsia amalan yang mereka buat untuk berjaya sampai ke tahap itu?

Salah seorang peserta, berusia 25 tahun berpendapatan RM50k sebulan berkongsi dengan saya.

"Bang, saya nak share satu benda aja. Kalau kita nak yang terbaik. Kita kena beri yang terbaik. Nak duit banyak, kena sedekah banyak. Satu benda mudah yang saya nak share dengan abang, sedekah bila masuk masjid. Abang buka beg duit, ambil duit yang paling besar. Then, sedekah kat tabung masjid. Abang buat aje, nanti abang akan rasai perbezaannya. Bila kita beri yang terbaik, Allah pulangkan yang terbaik untuk kita."

Kemudian, salah seorang CEO syarikat lain menambah.

"Firdaus, kau jangan percaya apa dia ni cakap. Jangan percaya, tapi kau buat aje!!! Ingat, duit yang paling besar dalam wallet ok."

Kemudian, salah seorang CEO syarikat lain pulak menambah.

"Saya ni dah lama jutawan. Tapi, dulu nak sedekah kat masjid, RM10 pun rasa berat. Kedekutnya saya waktu tu. Tapi, lepas saya belajar. Saya dah tak kedekut. Saya pun sama macam mereka. Saya keluarkan duit yang paling besar ada dalam wallet saya. Saya juga selalu tukar duit kecil, RM1, RM5, RM10, RM20 dan saya selalu bawa bersama saya. Bila saya jumpa orang yang memerlukan, saya akan sedekah ikut keperluan mereka."

Wowwww...... Ini rupanya rahsia mereka.

Saya Masuk Masjid Dan Teringat Kata Kata Mereka

Hari Khamis yang lepas, saya masuk ke Masjid di Parit Buntar.

Pada waktu tu, saya teringat nak bersedekah kepada masjid. Saya berazam nak sumbanglah RM50 kepada masjid. Sebab saya sangka itulah duit yang paling besar saya ada dalam wallet.

Tiba tiba, bila saya buka beg duit.

Allahuakbar. Macam mana ada duit RM100 pulak dalam wallet saya ni?

Aduh !!!!!

Iman saya mula bergoyang. Nak sumbang RM50 pun dah kira besar. Inikan pula RM100. Fuhhhhh.... Saya berpeluh seketika.

Tapi, disebabkan saya teringat kata kata para jutawan yang menggalakkan saya menderma wang terbesar dalam wallet. Saya pun, dengan rasa 'berat hati'. Saya keluarkan RM100 dan masukkan dalam tabung masjid.

Saya ingat lagi, masa saya sumbang tu. Saya berdoa kepada Allah.

"Ya Allah, aku berikan yang terbaik untuk Mu. Aku tak tahu macam mana Kau akan gantikan duit ini untukku. Tapi, aku sudah menjalankan tanggung jawabku. Sekarang, aku serahkan pada Mu untuk mengaturkan sesuatu untuk aku."

Sejujurnya, masa saya keluar masjid. Saya asyik berfikir.

"Hmmm.... macam manalah Allah nak ganti RM100 ni dalam masa segera?" tak nampak jalan yang saya akan dapat duit dari mana mana sumber bisnes yang saya buat.

Tapi, tak per lah. Saya buat kerja saya, selebihnya saya serahkan kepada Allah.

Apa Berlaku Pada Hari Jumaat?

Pagi Jumaat, saya buat kerja seperti biasa. Tiba tiba, saya dapat panggilan telefon daripada abang saya.

"Daus, cepat cepat. Jual saham yang hang beli tu? Sekarang naik mencanak."

Tanpa membuang masa, saya terus onlinekan telefon saya.

Saya cek saham yang dah 2-3 minggu saya beli, yang asyik turun tak naik naik. Saya pun dah sedikit kecewa dengan saham ni.

Terbeliak biji mata saya tengok harga semasa saham tersebut.

Allahuakbar.

Kalau dihitung mudah, keuntungan sekitar RM4,800.

Subhanallah. Tanpa membuang masa, saya terus jual saham tersebut.

Syukur Alhamdulillah.

Saya benar benar tak sangka, Allah nak beri rezeki kepada saya daripada pintu yang tidak saya sangka.

Memang saya jangka saham yang saya beli tu akan naik. Saya jangka untung dalam RM1,000-RM1,500. Tak lah sampai RM4,800 dalam tempoh 2-3 minggu.

Subhanallah. Saya bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan.

Selepas itu, saya pergi ke masjid untuk menunaikan Solat Jumaat. Sekali lagi, saya buka beg duit saya, saya dermakan wang paling besar yang saya ada.

Kali ini, saya berdoa kepada Allah.

"Ya Allah, aku bersyukur dengan nikmat yang Kau berikan kepadaku. Terima kasih kerana memberi 'pulangan' kepada aku dengan begitu pantas. Hari ini, aku berikan sumbangan aku lagi untuk masjid ini. Semoga Kau berikan yang lebih baik buat aku selepas ini."

Jangan takut untuk bersedekah.

Allah Allah.....

Selama ini, bukan saya tak percaya THE POWER OF SEDEKAH.

Saya tersangat percaya, tapi biasalah. Kita manusia. Kita selalu rasa takut nak MEMBERI. Kita ingat dengan memberi akan mengurangkan apa yang kita ada.

Sebenarnya tak.. bila kita memberi, kita akan menambah apa yang kita sedia ada.

Saya tulis kali ini, semata mata untuk memberi kekuatan kepada saya untuk memberi yang terbaik dalam setiap perkara yang saya lakukan.

Semoga kisah ini juga sedikit sebanyak akan memberi inspirasi kepada anda untuk bersedekah.

Kawan kawan semua.... Jom Bersedekah.

Ingat pesan ini, "Kita kurang berjaya bukan kerana kita kurang menerima, tetapi kerana kita kurang memberi. The more we give, the more we get back. Insya Allah."

Jika kita tak mampu nak bersedekah dengan wang ringgit, jom bersedekah dengan cara yang paling mudah. Iaitu dengan memberi senyuman.

Kalau ini pun kita tak mampu nak lakukan, hmmm.... Lebih baik kita tak usah hidup.

Semoga Allah beri kekuatan kepada kita untuk lebih banyak memberi selepas ini.

Wassalam"

Sangat mudah kan? Keluarkan duit yg paling besar dalam beg duit kita. Lepas tu berdoa dengan yakin bahawa ALLAH akan berikan yg terbaik juga. In sha Allah...

Kita tidak akan jatuh miskin kalau kita bersedekah setiap hari...

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian dari blog ini.




 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
 COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU,LEDANG

13 Mar 2014

Rahsia Banyakkan Susu Badan!

Alhamdulilah... Hari ni 13.03.14 si kecil Aqif Rizqi genap 2 tahun 3 bulan. Cepat sangat rasanya dia membesar. Dan Alhamdulilah juga kerana saya masih dikurniakan susu ibu lagi untuk menyusukan si manja Aqif. Ramai yang tidak percaya saya masih menyusukan Aqif. Syukur sangat dapat susukan Aqif lebih 2 tahun. Rasanya ade yang lebih 3 atau 4 tahun dapat susukan anaknya dengan susu ibu tanpa memberi susu fm. 



Aqif da mula belajar minum susu fm. Tu pun ikut mood dia, bila dia cakap nak nenen, nenen la jawab nya. Bila dia kata nak susu botol, susu botol la. Tak nak nenen. Tapi malam mesti nak nenen. Tak boleh tidur tanpa nenen. Itu la Aqif  bila dia da pandai cakap...

Ramai yang ingin kan susu banyakkan? siapa yang tak nak kan. Dapat susukan anak sehingga 2 tahun atau lebih. Besar ganjarannya nanti. Sebenarnya ada rahsia terbesar utk memastikan susu ibu itu banyak dan berterusan. Saya pun baru tahu bila sudah bergelar IBU. Mungkin ramai ibu2 muda yang belum tahu apa rahsianya. Jom baca rahsia ini...

Rahsia  1 ( Rahsia Utama)
- Pastikan pengambilan makanan waktu utama ( sarapan, makan tengah hari dan dinner) adalah lengkap dan seimbang.- makanan inilah yang diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan susu. Ada ibu2 yang sangat takut untuk mengambil makanan berat kerana dikhuatiri gemuk maka golongan ini akan makan sekadar memastikan perut tidak lapar. Mereka ini hanya melengkapkan makanan harian tanpa memikirkan keseimbangan zat yang diambil...dan kemudian golongan ini akan mula bertanya mengapa berat anak saya tidak naik ye?


Rahsia  2
-Banyakkan minum air- sebanyak mana hanya diri anda yang mengetahuinya. Namun ianya tidak boleh dipandang remeh. Susu itu sendiri dalam bentuk cecair maka air sangat penting. Air penting untuk menyahkan segala toksin dalam badan maka si ibu yang sihat akan menghasilkan susu yang berkualiti!


Rahsia 3
-Pengambilan supplement adalah sangat-sangat penting. Saya tekankan sekali sangat penting. Mengapa? Kerana ianya banyak membantu agar tubuh menjalankan sistemnya dengan baik. Pengambilan supplement banyak membantu agar metabolisme badan seimbang ... sebagai contoh pengambilan b complex membantu sistem tubuh berada di dalam keadaan tenang dan rehat. Susuibu akan lebih mudah terhasil dengan keadaan si ibu gembira dan tenang berbanding runsing dan keletihan.B Complex juga berfungsi sebagai pemecah gula dalam sistem tubuh maka ianya sangat penting bagi memastikan seseorang tidak gemuk atau mudah menghidap penyakit seperti kencing manis.Pengambilan Omega sangat membantu agar lemak yang diambil dari pemakanan seharian tidak mendatangkan kemudaratan. Ianya membantu memecahkan lemak di dalam tubuh si ibu dan secara langsung akan meningkatkan kadar DHA dalam susuibu. Selain itu contoh lain yang boleh saya beri ialah pengambilan alfalfa sebagai peransang kepada tubuh untuk menghasilkan susu dan ternyata ianya sangat berkesan! Sebenarnya banyak lagi kebaikan vitamin namun saya akan mudah terangkan bagi mereka yang memerlukan khidmat consultation secara intensif.

Masih tidak percaya?
Hasil kajian saya secara peribadi mendapati rata2 ibu yang merasakan dirinya hanya dapat menghasilkan susu yang sedikit atau mengalami susu merundum adalah kerana golongan ini tidak menjaga pengambilan pemakanannya. Mereka mungkin khuatir akan gemuk, maka akan mengambil makanan yang ringan ( very light) dalam semua meal.

 Ada yang mengadu dengan saya, saya dah makan semua supplement yang dicadangkan namun susu saya tidak melimpah ruah... maka saya akan bertanya apakah pengambilan makan tengahari puan hari ini? Dengan nada lembut, saya makan kuih muih sahaja hari ini. Wahai temanku sayang, kita bukan hanya perlu pentingkan kuantiti tetapi kualiti.

Sebagai contoh mudah saya cuba gambarkan ... 

'bolehkah sebatang tebu menghasilkan air tebu sebanyak satu jug? Biarpun kita menggunakan mesin yang canggih untuk memprosesnya tapi yang pasti sebatang tebu takkan dapat menghasilkan satu jug air tebu'


Saya memang seorang yang kuat makan... namun saya pastikan pengambilan supplement asas tidak saya abaikan agar makanan yang saya ambil tidak menjadi lemak mahupun lemak tepu dalam tubuh saya. Siapa yang mahu kelihatan besar bukan? Maka saya percaya ibu yang menyusukan anak ditambah dengan pengambilan supplement yang betul akan memastikan ibu itu sentiasa ramping dan kelihatan muda! Selain itu kesannya terhadap anak yang menyusu... fuuuhhh ,hanya mereka yang mengamalkan 3 rahsia besar ini sahaja yang tahu kehebatannya!





Ingin kan Tips penyusuan dari saya?
Hanya customer saya sahaja akan dapat tips exclusive ini.
Tunggu apa lagi,  JOM beli set penyusuan dari saya dan anda layak dapat TIPS EXCLUSIVE penyusuan.



 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU


2 Mar 2014

Istimewa MAC 2014 ~ ESP


Apa yang menarik nya  bulan ni?

Free 1 botol ESP dgn setiap pembelian 6 botol ESP
Free Membership dgn setiap pembelian 6 botol ESP
Free cash (BONUS) dgn setiap pembelian 6 botol ESP

Apa itu Esp?
Apa kebaikan & khasiat nya?
Kenapa ramai gemarkan nya?
Apa rasa ESP ni?
semua nya ada di blog ini... click --------> ESP

Guna id saya 867938 utk dapatkan harga ahli...

Jika anda berminat dengan produk ini, hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa, konsultasi percuma dan TIPS EXCLUSIVE khas utk anda



 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU







Water Pitcher Shaklee ~ Get Clean Water


Apa yang ada di dalam air anda?

Bahan kimia yg boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak antara bahan cemar berbahaya yg boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi utk mewujudkan cabaran kesihatan jangka masa panjang. Menurur Amerika Syarikat agensi perlindungan alam sekitar, air yg kita minum adalah tanggungjawab sehingga 20% drpd pendedahan plumbum pada manusia. Dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 13% drpd sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minum yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.


Memperkenalkan Get Clean Water

Set Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.


Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama


Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Keistimewaan Shaklee
  • Selamat“Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  • Pilihan Bijak: Menjimatkan KosRakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
  • HandalLebih banyak air bersih pada setiap masa.Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
  • Mesra Alam: Memelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar






Tidak perlu beli water filter yang mahal2. Beli water picther shaklee yang lebih jimat, murah dan senang dibawa kemana-mana sahaja.


Jika anda berminat dengan produk ini, hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma khas utk anda



 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU










Kebaikan & Khasiat ESP Shaklee



Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.




Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yg sgt eksentif dan komprehensif serya memiliki kualiti protin yg tinggi yg pernah dihasilkan. Kacang soya yg digunakan oleh shaklee yg mengandungi "non-Gmo" (non-Genetically Modified Organism) yg mana ia diproses pada kadar suhun yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (1 tin ESP) dihasilkan drpd 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yg menjamin penyediaan 9 asid amino penting yg tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai utk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yg rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kpd PENGIDAP KENCING MANIS.


1 hidangan shaklee ini bersamaan dgn 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sgt mudah diserap oleh tubuh manusia.


Khasiat ESP
  • Awet muda - Asid amino penting utk membina otot, kuku, kulit, darah, rambut, organ, gland dan lain - lain. pengambilan yg kerap adalah kunci kpd awet muda.
  • Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yg kaya dgn isoflavones, fungsinya bersamaan dgn hormon wanita. ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat - Genistein yg terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan DNA kpd sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit remaja - Meransang pembetukan semula kulit otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan sembuhan luka dan mengujangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga - Membekalkan tenaga dgn segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik utk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Jika anda berminat dengan produk ini, hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma khas utk anda



 Call/WhatsApp: 017-6777153/019-7557153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR, TANGKAK, JASIN, MERLIMAU