8 Mar 2017

MINYAK IKAN TERBAIK ~ Omega Guard Shaklee




sharing dari kawan fb : Hafiz sulaiman

MINYAK IKAN TERBAIK?
----------------------------------------
.
Siri Ulangkaji bagi yang ketinggalan post saya beberapa tahun lepas berkenaan macam mana nak cari minyak ikan terbaik.

.
Tengok LABEL.

Jumlah minyak ikan - minyak omega 3...
@ total fish oil tolak kandungan (EPA& DHA)

= Minyak FILLER
.

Anda akan dapat minyak filler atau minyak pengisi saja untuk penuhkan softgel tu.

Antara filler yang digunakan ialah minyak canola, minyak dari usus atau kepala ikan..

Contoh pemenang dalam jadual yang saya sertakan ialah minyak ikan Shaklee Omegaguard kerana:

1) jumlah minyak omega3 tertinggi
EPA(540mg)+DHA(360mg) = 900mg!

2) Jumlah minyak filler
Jumlah minyak 1000mg-900mg= 100mg sahaja

.
.
Anda ni nak beli minyak ikan omega3 minyak usus ikan? Nah, cuba royak kat ambe, dalam jadual ni brand mana yang tercorot..

.
.

Penafian: saya tak jual shaklee..sedara mara atau kawan saya pun takde yang jadi agen. Yang buat jadual dibawah lagi saya tak kenal hehe.. produk MLM tak semestinya tak bagus..Produk USANA pun boleh tahan..cuma tengok poket lah.. Shaklee omegaguard pun sy x mampu weh..saya pun lagi prefer minyak ikan kod atau minyak krill..nanti ada peluang saya cerita pula kegemaran saya ya.. kredit kepada blog motherbabycare.info atas jadual yang bagus.

Yang lagi bagus sudah tentu ikan berlemak... Terbaik rezeki dari Allah ;),l




1 Mar 2017

Nutriwhite :Cara Guna Makeup Remover

Rutin malam favourite sebelum cuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser shaklee.

Makeup Remover ni bukan untuk yang pakai makeup je, fungsi dia boleh buang sel-sel kulit mati dan juga kurangkan whiteheads serta blackheads.
Siapa dah try ni confirm akan beli Set Nutriwhite yang lain-lain juga sebab memang serious best gilaaa tak tipu! 😍

Cara pakai :
• Pastikan tangan bersih dan kering, muka pun kena dalam keadaan kering.
• Kalau muka jenis oily, lap dengan tisu minyak dulu sebaiknya
• Ambil sikit makeup remover nih macam size duit 5 sen, gosok dan sental lembut ke seluruh wajah
• Daki-daki, kotoran dan sel kulit mati akan keluar perlahan-lahan
Hasilnya?
Kulit yang semakin licin, lembut dan bersih ❤️

Tak mahal pun, 1 tube ni harga baru RM101 tahan lebih 6 bulan penggunaan.
Memang inshaaAllah berpuas hati dengan hasilnya, yang jenis pakai make up lagi la wajib try!




azah
0176777153
trusted seller since 2013

28 Feb 2017

Pentingkah Vitamin semasa Hamil?

Penting sangat ke nak telan vitamin semasa mengandung? Bukan ke kalau telan vitamin anak dalam kandungan nanti jadi besar?

Inilah mitos mak-mak kita dulu. Mereka andaikan jika mengambil terlalu banyak vitamin,anak nanti akan keluar besar.

Sebenarnya,anak besar atau tidak itu faktor semulajadi. Kenapa azah beritahu macam tu? Sebab, berbalik kat atas,"orang cakap ambil vitamin anak dalam kandungan besar". Ada juga yang tak makan vitamin pun anak besar.

Jom azah kongsikan apa yang azah baca dalam Majalah Pa & Ma. Semoga bermanfaat buat ibu hamil diluar sana.




Azah makan set kehamilan shaklee ni dari anak no 2 dan no 3... No 1 dulu kenal shaklee masa dalam pantang, jadi azah makan set menyusu shaklee sahaja untuk banyak kan susu badan.


Alhamdulillah. Semua yang dinyatakan dalam Majalah Pa & Ma tu semua ada dalam SET KEHAMILAN SHAKLEE yang azah amalkan.

1) B COMPLEX WITH ASID FOLIC. Ada 120 tablets. Kegunaan sehingga 6 BULAN.
2) PROTIN (ESP SHAKLEE) . Berat 850g. Boleh diambil 2-3 BULAN.
3) ZAT BESI (VITALEA IRON FORMULA). Ada 120 tablets. Kegunaan sehingga 4 BULAN. (Jika hB low, azah consult cara makan khas untuk HB LOW).
4) KALSIUM (OSTEMATRIX). Ada 120 tablets. Kegunaan 1 BULAN.
5) OMEGA-3 (OMEGA GUARD SHAKLEE). Ada 90 kapsul. Pengambilan selama 3 BULAN.
6) VITAMIN C azah add untuk elakkan kulit baby sensitif dan elakkan azah mudah terkena jangkitan. Ada 180 tablets. Pengambilan sehingga 6 BULAN.

Kenapa azah pilih brand shaklee? 100% NATURAL,SELAMAT & BERKESAN (melalui pengalaman sendiri)

Boleh beli ikut bajet kita. Beli yang utama untuk ibu dan bayi dalam kandungan...



16 Feb 2017

Set Kurus Bajet Shaklee






Ramai yang tak sanggup nak keluarkan beribu-ribu ringgit sekaligus semata mata nak kuruskan badan kan?

Satu,belum tentu berkesan atau tidak. Dua,mana nak cari duit banyak2 semata nak kuruskan?

SET KURUS BAJET pilihan anda yang BAJET..

Alfafa Complex
🌳berupaya membuang toksin dalam badan dan boleh dimakan setiap hari tanpa kesan cirit birit.
🌳mengangkut LEMAK yang dibakar oleh lecithin keluar dari badan.
🌳membantu pelawasan yang turut membantu menurunkan berat badan.
🌳BONUS untuk wanita kerana Alfafa juga mendapat jolokan "herba moden" di mana berfungsi MENYELESAIKAN MASALAH keputihan dan mengetatkan vagina.

Lecithin
🌳lecithin memecah serta mencairkan LEMAK terutama kolestrol.
🌳ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolestrol baik (HDL).
🌳membantu mengawal paras triglycerides.
🌳membantu memecahkan LEMAK badan dan mengurangkan LEMAK yang tetsendat di pembuluh-pembuluh darah.
🌳mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol.

Boleh add on HERBLAX
🌳membersihkan najis yang tetsekar/tersimpan lama dalam tubuh.
🌳merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut.
🌳membantu masalah sembelit.
🌳mengempiskan perut.
🌳melawaskan pembuangan air besar.

ALFAFA & LECITHIN ON SALE
Azah 📞 0176777153