19 Oct 2014

Perkembangan kes Cikgu mary



PERKEMBANGAN KES CIKGU MARY

Lepas tersebarnya kisah Cikgu Mary, pihak Shaklee telah menghubungi beliau sendiri tapi tidak mendapat respon yg sewajarnya.
Sehubungan dgn itu, pihak Shaklee telah menghubungi sendiri doktor yg memeriksa cikgu Mary dan doktor berkenaan memaklumkan bahawa pihaknya hanya buat report berkenaan cyst cikgu Mary & TAKDE PUN MENGATAKAN BERPUNCA DRP PRODUK SHAKLEE.
Menurut sumber, cyst beliau skg 24cm.
24cm tu besar!!! Ingat blh besar dlm sekelip mata ke?
Secara logiknya mmg tak berlaku dlm masa 1-2 bulan.
Menurut Dr.Jamie (drp Shaklee Corporation), cyst sebesar tu amik masa 10 tahun.
Kesimpulannya, cyst Cikgu Mary bukan disebabkan oleh produk Shaklee yg diambilnya. Produk Shaklee (GLA Complex) bertindakbalas ke atas hormon dlm badannya (membetulkan apa yg tak betul), sbb tu dpt kesan apa yg "tak sepatutnya"...
Sy harap pihak Shaklee akan teruskan dgn tindakan undang2 ke atas Cikgu Mary di atas tuduhan & fitnah yg telah dilakukannya.
Dan utk Cikgu mary, beliau sepatutnya bersyukur, dgn asbab Shaklee dpt mengesan cystnya... sama jgk mcm kes sebelum ni... lps makan GLA Complex baru tau rupanya dia ada cyst.
Yg lebih baik, dapatkan pemeriksaan doktor dahulu, terutama masalah2 melibatkan kesuburan & ikhtiar utk mendapat zuriat.
*****
Moral of the story
Jangan main tuduh2... Shaklee company yg berintegriti tinggi... kita ada saintis, semua produk melepasi ujian demi ujian, kajian demi kajian & kita juga ada publication... Shaklee bertanggungjawab atas semua produknya. Jika berlaku sesuatu yg tidak diingini, boleh buat report terus pd Shaklee.

Post a Comment