19 Oct 2014

Masker ESP + Vit E





Entry kali ni nak share cara-cara buat masker. Macam-macam jenama masker di pasaran sekarang ni. Perempuan kalau nak cantik sanggup berhabis duit. Tak kisah berapa mahal. Nampak je iklan yang best2 terus nak try. Produk kecantikan wanita da la banyak sangat. Nak pakai pencuci muka la, krim siang la, krim malam la. Toner lagi... tu baru penjagaan luaran.. Belum lagi penjagaan dalaman. Sesiapa yang nak jimat boleh cuba cara saya ni. Makan supplement kecantikan dalaman akan terserlah kecantikan luaran nanti (hehehe perasan)... banyak sgt jimat... Vitamin-vitamin ini juga boleh di buat masker. Jadi kenapa perlu nak membazir beli masker lain kan? Boleh jimat berganda2 malah byk khasiat yang kita dapat dari pengambilan vitamin yg semulajadi ini.. Tak perlu ragu2 dengan bahan yg ada di dalamnya, tiada bahan kimia, semua semulajadi. ok da panjang lebar... Jadi kita teruskan  misi membuat masker yg senang sangat2 ni.. 


Cara - cara buat masker ESP + Vit E



Sediakan 2 sudu Esp dan 1 biji vit E



Letak terus Esp dalam bekas yg comel2, boleh terus di simpan nanti.




Pecahkan Vit E dan campurkan dalam Esp. Ambil semua minyak2.





Gaulkan Esp + vit E dengan air suam sehingga sebati.
 Air suam jangan banyak2, agak2 je. Biar pekat, senang skit nak sapu di muka nanti..




Ok da siap boleh la sapu di muka x kira siang atau malam. tiada pantang larang ye... tapi biasa org pakai malam kan. Selebihnya boleh la simpan dalam peti ais dan boleh pakai lagi keesokkannya. Masker ni pakai hari2 pun tak apa. Ada masker yg tak boleh pakai hari2 kan. Yang ni jangan risau, boleh pakai hari2. Nak cepat cantik pakai la hari2 ye...



Ok selamat mencuba. Nanti saya share cara buat masker lain plak ye. 
Macam2 masker boleh buat.
Esp + vit C
ESP + collagen powder
ESP + vit c + vit e
Esp + alfalfa + vit E

Macam2 la boleh buat.. semua ade khasiat tersendiri... Vitamin shaklee ni tiada bahan pengawet, tiada pewarna, tiada perisa tambahan. Memang selamat digunakan ye...


Nak order vitamin2 shaklee utk set kecantikan? Boleh order dengan saya ye... Best price :)








Post a Comment