6 May 2014

Orang Gout Boleh Minum ESP

Assalammualaikum...

Apakah makanan pantang orang gout?

  •  ikan masin
  • ikan bilis
  • tomato
  • kekacang
  • daging yang berlebihan
  • pisang 
  • durian
  • ajinomoto dan banyak lagi.
Gout ini dikatakan terjadi apabila pengambilan makanan yang tinggi protien dan menyebabkan urik asid meningkat dengan banyak.

Ini testimoni Ayah mertua kak n yang menderita sakit gout selama 14 tahun. Beliau dulu pernah terbaring menderita kerana kaki bengkak dan tak boleh banyak bergerak. Namun dengan izin ALLAh kini beransur baik malah telah lebih aktif cuma sekali sekala, gout hanya akan menyerang bila beliau lupa akan makanan pantangnya.

credit

Mengapa beliau tetap mengambil ESP ?

Ayah mertua kak n sehingga kini dah 14 tahun amalkan ESP Shaklee. Ini kerana ESP Shaklee lengkap dengan 9 essential Amino Asid yang tidak boleh dibuat oleh badan. Beliau kata 9 Asid Amino inilah yang penting untuk penghasilan sel yang sihat dan membantu antibodi tubuh melawan penyakit dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan protien namun 9 ini tidak boleh dibuat oleh badan dan perlu diambil dari luar.

Ke semua protien adalah 22 secara keseluruhan. Namun adalah amat sukar untuk kita pastikan kita mendapat cukup 9 essential asid amino ini, maka pengambilan supplement sangat membantu.

Banyak protien yang berada dalam pasaran tidak lengkap dengan 9 essential amino asid ini. Apakah 9 itu?


Ayah mertua Kak n memegang prinsip, badan yang sihat terhasil dari sel yang sihat. Sel yang sihat mendapat keperluan semua protien yang diperlukan termasuklah 9 amino asid ini. Bila sel sihat maka penyerapan semua zat vitamin dapat dilakukan dengan baik. 

Protien adalah basic sel. Sel terbina dari protien. Protien penting untuk pembinaan sel dan pembaikkan tisu2 sel. Badan kita secara keseluruhan adalah terbentuk dari protien. Maka pentingnya protien dalam kehidupan seharian. Sebab itu juga, mengapa sering kita baca, komposisi utama susuibu adalah protien. Protien penting untuk bina sel.

Ramai orang menganggap setiap hari dah memadai makan telur, ayam, ikan , daging, kekacang namun tanpa kita sedari adakala pengambilan protien tanpa memikirkan kepentingan 9 asid amino ini. 9 Asid amino ini sangat perlu oleh badan demi memastikan sel kita sihat dan mampu menyerap zat vitamin dengan baik.

Maka jika ada orang kata soya tak bagus untuk pesakit gout, ada kebenarannya jika ia adalah soya yang dimasak pada suhu yang tinggi. Soya yang dimasak pada suhu yang tinggi boleh menyebabkan rantaian molekul asid amini rosak.

Anda sudah rasa Esp Shaklee? Ingin mencubanya??? Jom dapatkan sekarang. Tidak rugi anda membeli ESP shaklee kerana jika anda mengamalkan setiap hari selama 3 bulan, anda akan rasa kan sendiri kelainan pada tubuh badan anda terutama di bahagian punggung, payudara dan wajah dan rasa lebih bertenaga. Anda akan kelihatan lebih berseri2..

Kecantikan itu perlu dihargai. Call/WhatsApp: 017-6777153
  Email: azah150386@yahoo.com
 FB : Azah Ezat
♥ COD: MUAR,TANGKAK,JASIN,MERLIMAU
Post a Comment