6 Sep 2014

Collagen Powder ~ ibu menyusu

Assalammualaikum WBT & salam sayang...


"Ibu menyusu boleh tak minum Collagen Powder Shaklee?"


Itu salah 1 soalan yang selalu customer tanya. Mereka sangat teruja untuk mencuba Collagen powder ni kerana kesan nya yang cepat untuk kecantikan tapi rasa was-was sebab masih menyusu kan baby. Ada yang cakap BOLEH minum, ada yang cakap tak boleh minum. Mereka ada pendapat masing2 kerana ada yang da cuba minum ketika masih menyusu baby. Kesan tak sama setiap individu.



Jawapannya :

Sebenarnya, antara kandungan yang terdapat dalam Collagen Powder shaklee (cps) adalah ekstrak Pfaffia. Pfaffia adalah sejenis ginseng dari Brazil. Apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica ( sejenis lagi bahan dalam CPS), ia membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Campuran kedua-dua bahan ini menghasilkan sejenis herba, disebabkan itulah yang dikatakan dapat membahayakan para pengguna di kalangan ibu menyusu.



pokok pfaffia

Hakikat sebenarnya, ibu menyusu cuma tidak digalakkan mengambilnya kerana kita tidak tahu kesesuaian badan ibu selepas melahirkan baby. Herba boleh membuatkan bayi terasa panas, jadi pengambilannya diragui. Namun, ibu boleh cuba ambil, dan sekiranya ibu dan bayi merasa ianya baik, tiada apa-apa boleh teruskan pengambilannya. 

Para ibu di luar sana, jangan takut untuk mencuba. kandungan bahan - bahan dalam setiap produk shaklee adalah semulajadi, tiada bahan merbahaya.

Testimoni diri sendiri...

Saya sendiri pernah cuba minum Collagen Powder ini. Tapi masa tu Aqif da besar dalam setahun lebih. Saya minum seminggu sekali. Percubaan kali pertama, Aqif ok sahaja. Tidak merenggek kerana sakit perut atau tidak ada perubahan apa-apa pada Aqif. So saya teruskan mengambilnya. Kadang-kadang seminggu sekali. Kadang-kadang amik bila ingat je. Kira nya tidak amik selalu. Kesan minum CPS ni memang best sangat. Kulit jadi lembut je. Terasa muka glowing...


Sideline (erna) saya pernah bertanya pada Celline iaitu Nutritionist Shaklee dalam bengkel Nutrisi Shaklee 2013.

Erna: Celline, boleh ke ibu menyusu macam i ambil Collagen Powder Shaklee?

Celline: Boleh. Tiada masalah. Ambil 1 sachet pun sudah cukup. Tak perlu ambil banyak. 

Erna: Serius boleh? I dengar banyak orang kata tak boleh.

Celline: Boleh la..kenapa pula tak boleh? No problem. Boleh ibu menyusu boleh consume.

So, jangan takut ye..ambil ikut tips serta panduan makan yang saya akan berikan nanti. 

Kesan yang akan kita dapat selepas 8 minggu pengambilan CPS secara konsisten

  • Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan: Menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.


Jika ada pertanyaan lain boleh hubungi saya. Harap tiada lagi keraguan selepas ini. Ingin mencuba?
jangan segan-segan call/sms/ whatsapp saya ye..



Post a Comment